Afganisztán

View listings

Realigro.hu az első világszerte működő ingatlan-keresőmotor, mellyel eladó lakóingatlan hirdetéseket kereshet a következő országban: Afganisztán

Eladó ingatlan Afganisztánban

Afganisztán tengerparttal nem rendelkező állam. Fővárosa Kabul. Nyugaton Iránnal, délen és keleten Pakisztánnal, északon Türkmenisztánnal, Üzbegisztánnal és Tádzsikisztánnal, Kínával pedig az ország keleti részén található.

Nem könnyű ingatlanot vásárolni vagy eladni Afganisztánban. Afganisztán, amelyet évtizedek óta sújt a belső háború, még mindig körülbelül 30 millió embert foglalkoztat. A Világbank adatai szerint a népesség több mint egyharmada a szegénységi küszöb alatt él, gyakorlatilag nem képes kielégíteni élelmezési és szállásköltség-szükségletét. Afganisztán a Global Finance folyóiratban a világ legszegényebb országainak listáján a 23. helyet foglalja el, míg a Transparency International a világ hetedik legkorruptabb országává nevezi ki.

A helyi piac egyik fő jellemzője kaotikus jellege. Afganisztánnak nincs földnyilvántartási rendszere, és az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Igazgatósága szerint a tranzakciók körülbelül 80% -át informálisan zárják le olyan dokumentumok nélkül, amelyek igazolják az eladó tulajdonát, aki eladni akarja ingatlanát Afganisztánban.

Ez az oka annak, hogy ugyanazt a telket gyakran különböző tulajdonosok birtokolják, miközben a helyi bíróságok nem képesek hatékonyan megoldani az ilyen vitákat. A piacot általában szabadon szabályozzák, ellentmondásos és hiányos törvényekkel és ingatlanügyvédekkel, akik nem rendelkeznek a szükséges készségekkel.

A 2000-es évek közepén Kabul építési fellendülést tapasztalt, amelynek során bőséges első otthonokat építettek a nemzetközi szakértők, nagykövetségek alkalmazottai, ügyvédek és kormányzati tisztviselők számára. Amikor azonban a NATO koalíció bejelentette Afganisztán elhagyásáról szóló döntését, a tőkebefektetések vonzereje drámaian csökkent. Számos projektet felfüggesztettek, és a eladott ingatlanok ára Kabulban több hónap alatt 30-50% -kal esett vissza.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy ma Afganisztánban teljesen hiányzik az eladó ingatlanok iránti igény. A hivatalos adatok szerint 2004 és 2017 között az ország lakossága csaknem 40% -kal nőtt. A főváros népessége 25% -kal nőtt az elmúlt öt évben, 3,2 millióról 4 millióra. A vidéki térségek lakói állásra, jobb és biztonságosabb életkörülményekre törekednek Kabulba.

2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Preferenciák

    A Realigro oldalának jobb használhatósága érdekében állítsd be nyelved, pénznemed, mértékegységed!

    Beállítom most Ne mutassa újra
BB